15-10-08

razend kwaad

Wie werkt, krijgt voorrang bij sociale woning

Een kandidaat-huurder met een job maakt binnenkort in Antwerpen meer kans op een sociale woning dan mensen met een vervangingsinkomen, bijvoorbeeld werklozen of personen met een handicap. De stad wil op die manier de leefbaarheid in de sociale woonwijken verhogen.

In de Antwerpse sociale woningen wonen te weinig huurders met werk. Om dat recht te trekken, krijgen kandidaat-huurders met een inkomen uit werk voorrang. Dat moet niet alleen zorgen voor een mix van bewoners, maar ook voor meer huurinkomsten.

Senioren krijgen voorrang op een sociale woning in de buurt van een dienstencentrum. Daarnaast kunnen sociale woningmaatschappijen voor kwetsbare sociale woonwijken of -complexen afwijken van de volgorde op de wachtlijst.

Het Antwerpse toewijzingsreglement is een lokale uitwerking van het Vlaams sociaal huurbesluit. Als de Vlaamse overheid het licht op groen zet, is het reglement vanaf volgend jaar in Antwerpen van kracht.

ben al een tijd opzoek maar de woningen zijn allemaal bezet door jongren en imigranten, en het zijn dan nog aangepaste woningen voor minder-valide....heb naar antwerpen gemaild, met de vraag of ze ons beter niet zouden vergassen want ben beschaamd om te zeggen dat ik uit het antwerpse kom, en weet ineens ook waar de A van Antwerpen voor staat ANTI...ook kunnen ze beter de antwerpen veranderen in een imigranten naam.......razend ben ik en die me kennen weten wel waarom.....heb vorige week zelfs de burgermeester van Apen aan geschreven over men wonings nood en het antwoord was dat hij daar niks kon aan veranderen...en nu dit pffffffff

 ps;op men avontuur aan fortje van merksem heb ik postief nieuws.....

Geachte heer,

Ik denk dat U terecht de opmerking maakt dat de binnenring van het Fort gevaarlijk is voor rolstoelgebruikers, tenminste als zij niet begeleid zijn.
Ik geef dit door aan de dienst Sport en Recreatie met het verzoek de nodige borden te plaatsen om gebruikers te waarschuwen.

Gilbert Verstraelen
Districtsvoorzitter Merksem

nu nog wachten tot ze er staan maar zo je maar dat mailen toch iets uithaald

14:17 Gepost door Groetjes swakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

sociale woningen Hallo Swakke,

Ik kan me voorstellen dat je zo reageerd over het feit vn je te schamen Antwerpenaar te zijn !!! Dit gaat toch wel mijn petje te boven zenne !!!

Ik wens je een aangename donderdag
Lieve groeten An

Gepost door: An | 16-10-08

Goede morgen Swa Ja Antwerpen is zogezegd een "wereldstad " he, dus alles voor de andere en niks voor de eigen mensen.

Wat dat antwoordt op je mail over het Fort betrefd, opletten hoor makker want dat zijn gewoon van die standaartmails. Bekijk het maar wanneer ze er echt iets aan gaan doen.

Fijne donderdag
Etje

Gepost door: Etje | 16-10-08

De commentaren zijn gesloten.