13-10-08

DE SCHRIK VAN MEN LEVEN!

De schrik van men leven.....ben nu enkele dagen me aan dwingen om te gaan wandelen met de hond....daar ik toch een beetje natuur wil zien ga ik daar voor naar fortje van merksem....de wandeling daar bestaat uit de buiten ring en binnen ring van het fort...nu besloot ik eens met de hond de binnen ring te doen.....het pad was veel belovend tot na 1km kwamen we aan een bocht die verdacht schuin ging, daar ik niet terug kon en enkel voorwaarts (kon de stoel niet keren) ging ik zeer voorzichtig te werk, maar het mocht niet baten, de stoel begon te schuiven en raakte van het pad af, en schoof van de schuine helling richting het water, ondertussen werd ik uit men stoel gekieperd en kwam zo voor de stoel te zitten waardoor  ik het schuiven tegen hield...niet ver van het water af.....daar zat ik dan in het slijk, geen mens in de buurt en de hond die heel bezorgd bij mij bleef, ik probeerde met de joystick de stoel achterwaartst te laten rijden maarhij groef zich enkel in, en liet ik men kracht van de stoel af, begon hij weer richting het water te schuiven.....een 15 min later kwam er een jogger aan die me uit deze benarde situatie hielp..zodat ik men weg kon voor zetten, daverend van de pijn en krachtinspanning werd ik gewaar dat het nog niet voorbij was... kon niet meer terug dus zoals eerder gezegt enkel voorwaarts...tot de volgende bocht ging het weer mis, maar nu was ik snel genoeg om me uit de stoel te zetten voordat hij weer de helling af ging,  schuivend op de grond hem op een vlak stuk kreeg....na me terug in de stoel gehesen te hebben zette ik met een bang hart de wegvoort tot ik een uitweg zag tussen bosjes dat me naar vaste ondergrond bracht aan de gebouwen van het fort..veilig en blij dat he achter de rug was kwam ik tot besef dat nergens een aanduiding was gegeven dat het gevaarlijk was voor rolstoelen, ook weet ik van vroeger dat de paden er altijd goed bij lagen omdat ik ze al eerder had gedaan, en nu door slecht onderhoud kom je in een situatie die slecht had kunnen aflopen...wat als de stoel te water was gegaan dan had den deze verzopen.....nog altijd nabevend ben ik gaan nadenken of ik het zou melden, in elk geval weet ik nu die plaats te mijden.....nu is het nog afwachten of ik geen verwondingen heb want men enkels hebben het zwaar te verduren gehad evenzeer men knieen...ook vind ik dat Merksem verantwoordelijk is wan overal staan er borden wat je niet mag maar geen enkel aanwijzing dat het gevaarlijk is voor rolstoelen...

hier een vb van zo een helling bovenaan loopt het pad onderaan is het water

                              decoration

14:06 Gepost door Groetjes swakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: merksem fortje van merksem rolstoel gevaar |  Facebook |

Commentaren

Ja hallo Goede avond swakke,
Wat lees ik nu zeg !!! Ge moet uitkijken he swakke als ge alleen op pad gaat !!! Hopelijk ga je niet teveel pijn overhouden van uwe uitstap !!! Neem in het vervolg maar de andere ring zenne !!!
Nog een fijne avond en lieve groeten An

Gepost door: An | 13-10-08

:-( Swa niet afwachten maar melden, zoiets kan je je niet laten. Als je het al niet voor jezelf wil doen denk dan aan de andere die eventueel hetzelfde kunnen meemaken.

Etje

Gepost door: Etje | 14-10-08

pfff Ik kreeg het ijskoud bij 't lezen van dit berichtje. Wat zijn wij blij dat het nog tamelijk goed is afgelopen. Heb je je niet pijn gedaan ? Ik zou zoiets zeker en vast melden, het is gewoon schandalig dat er nergens een bord staat.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 14-10-08

HALLO SWAKKE WAT IS ME DA NU???MELDEN HE JONGEN!!! EN IN T'VERVOLG EEN GSM BIJ JE NEMEN. HAD JIJ DAAR IN DA WATER MOETEN LIGGEN EN DAN??????LET TOCH OP HE SWA!!!!!!!!GEEN ZULKE DINGEN MEER HOOR.

LIEVE GRTJS. ANNY

Gepost door: anny | 14-10-08

De commentaren zijn gesloten.