06-10-08

Heksenjacht

Je kunt er niet over zien overal kom je dit tegen. 2

Het is tegenwoordig een heksenjacht op rokers, maar dit blijft buiten schot. hik
Ok er wordt van alles gedaan met controles enz. maar de reclame wordt niet ingebonden, en er is echt geen verbetering op de weg. Volgens de officiële statistieken van 2006 reed 16,3 % van de automobilisten die in een ongeval met ten minste een dode of een ernstige gewonde betrokken waren, onder invloed. Dat cijfer houdt slechts rekening met de effectief geteste bestuurders. Het percentage kan dus nog hoger liggen. Dus waarom geen heksenjacht zoals op de rokers….

Ook nog maar te zwijgen van gescheiden gezinnen door dronkschap, of slagen en verwondingen zoals vrouwen of kindermishandeling, vechtpartijen in kroegen en op sport en muziek evenementen. Nee, vadertje staat heeft hier geen oog op enkel op de accijnzen. Heb niks tegen een pintje maar ben wel van oordeel drinken en rijden gaat niet samen dus 0,0 per mil. in je bloed is het juiste getal…. Ondertussen mag een roker gaan buiten staan in weer en wind, zelfs zijn ze aan het zoeken om het te verbieden in je eigen huiskamer zo gezegd voor de kinderen “sorry, papa en mama je mag niet roken maar pak nog een biertje”belachelijk voor woorden. Ben er volledig akkoord mee dat roken niet gezond is, maar er zijn zo veel ongezonde dingen in onze wereld, zoals alle dagen in de file staan, uitlaatgassen van vliegtuigen en vrachtverkeer en ga zo maar verder. Er is zelfs te Antwerpen idioot die alle dagen een deurwaarder aanstelt om met hem op stap te gaan. Om te controleren of een bus of tram chauffeur niet rookt tijdens de dienst…wat is het volgende dat hij gaat doen? Ze laten blazen, dit gaat volgens mij te ver en noem ik pesterijen……………en als ze dan toch niet willen dat we roken, zet er dan een algemeen verbod op, of zijn ze bang dat ze te veel geld gaan verliezen…zou in elk geval een klap zijn voor kankeronderzoek want veel van dat geld gaat naar hen….In elk geval komen ze in Nederland al in opstand, wie? Kroegbazen die hun cliënteel ziet verdwijnen, en deze laatste komen nu samen in autoboxen waar een toog in staat en waar ze naar hartenlust kunnen roken. Zo hebben ze een groep gevormd van uitbaters om dit voor de rechtbank aan te vechten. En om te sluiten overal komen ze op voor gelijke rechten, heeft een roker dan geen rechten en moeten ze zo behandeld worden……daarom stel ik soms de vraag, als grap, aan niet rokers in de zomer die een terrasje doen….rookt u? nee…zou u dan binnen willen gaan zitten! Wel raar, dat het de hevige tegenstanders van roken dan niet stoort om naast een roker te zitten!

 

Zo begin het meestal.

het begint zo

 

En zo eindigt het dikwijls.

1205925124013

 

Maar ook in vele gevallen zo.

gelukkig niet altijd zo

 

 voel me niet echt optimaal zeer slecht zelfs daardoor zal ik mss jullie blog niet bezoeken maar direct als ik beter ben kom ik langs sorry daarvoor

06:00 Gepost door Groetjes swakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: roken, dronken, gekte, heksenjacht, dom |  Facebook |

Commentaren

Hela geen sorry hoor, verzorg jezelf maar zodat je je snel weer beter voelt ! De opstand is hier ook al een beetje hoor, hier in 't dorp ken ik zo 2 tavernes waar je gewoon kan roken. Ze moesten het terug toelaten en riskeren liever een boete omdat ze al hun klanten dreigden te verliezen. Niet te snappen dat er op alcohol niet meer controles zijn. Hoe vaak zijn onschuldige niet het slachtoffer van drankmisbruik ?

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 06-10-08

Goede morgen Swa is te begrijpen dat de overheid zo reageerd hoor want de auto is een nog betere melkoe dus.....

Op blogronde gaan is geen verplichting Swa, je doet dat wanneer jij je er goed bijvoeld en wie dat niet begrijpt ja...

Prettige dag nog
Etje

Gepost door: Etje | 06-10-08

Dag Swakke Je moet zeker geen blogronde doen als je je zo slecht voelt.
En ik ben het in de ganse lijn eens met je over dat roken en dat zeg ik nu niet omdat ik zelf ook rook, maar alcohol kan je verdikke al kopen aan een automaat aan winkels.
En wat van rijden onder invloed van drugs of medicatie.
Ik begrijp ons apenlandje echt niet meer!
Ik wens je nog een rustige dag toe Swakke en hoop dat je vlug stukken beter bent!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 06-10-08

Liever een sigaret dan bier, maar ik heb ook liever niet dat ze bij een baby over de wieg staan te doempen.

Gepost door: Hoebeltje | 06-10-08

Geen sorry !!! Goeie morgen Swakke,
Je neemt de tijd die je nodig hebt om je blogronde te doen he!!
Het is geen verplichting he !!!
Ik wens je een fijne maandag

Lieve groeten An

Gepost door: An | 06-10-08

ooke een hele fijne maandag en verzorg je he swakke! mams zit ooke met keelpijn en in neusie :(
pootje en likie van ons :-)

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 06-10-08

Ik kam je een hele fijne week wensen, zonder al te veel pijn !
Beterschap !!!

Groetjes,
Carina

Gepost door: carina | 06-10-08

vlug weer beter swakke

Gepost door: ingrid | 06-10-08

HEY HEY SWAKKIE GEEN NOOD JONGEN, WE WACHTEN WEL OP JE....VEEL BETERSCHAP, EN IK KOM JE ELKE DAG EEN GROET BRENGEN....WILLEN OF NIET.

LIEVE GRTJS. ANNY

Gepost door: anny | 06-10-08

*** Doe maar rustig aan swakke..We gaan zeker niet lopen,haha..
Heel veel beterschap gewenst

Heel fijne maandagavond nog
Groetjes

Gepost door: illness | 06-10-08

De commentaren zijn gesloten.